lördag, oktober 28, 2006

Halsfluss, betyg och en del scrapping...

...har det blivit sen igår! Tycker ni inte att vissa dagar är bra mycket längre än vissa andra? Igår kändes det som om man hade hunnit med hur mycket som helst, men ändå inte - typ!

I förrgår iallafall fick lille sonen konstaterat att det visst var en ilsken halsfluss som han hade:( En ung nyfriterad kvinnlig läkare fick han - snäll o söt var hon, så jag kan absolut inte påstå att hon gick på i ullstrumporna med honom - tvärtom:)
Så det bidde ett recept på Kåvepenin i 10 dagar plus massor av glass:) Han är ju inte alls glad för att svälja tabletter, men vad gör man!? Det är ju egentligen värst dom första dagarna tills han får in lite vana klart...

Kvällen innan kom en väninna hem till mig o vi satt o snacka o scrappa några timmar:) Lika trevligt som vanligt:) Man får ventilerat väldigt mycket under tiden man har händerna i arbete!

Så det är ju perfekt o slå två flugor i en smäll:)


Igår fredag var det som sagt sista dagen på utbildningen (lindrande vård) och även dax för betygsutdelning! Spänningen var olidlig, tihi! Större delen av förmiddagen ägnades dock till enskilda samtal med läraren om våra betyg. Inte för att det var långa pratstunder, men det tog ju ändå sin lilla tid med tanke på att vi var 28 st som skulle prata... Under tiden höll jag på att förgås av rastlöshet - inte nervositet, inte alls... men jag tyckte på nåt sätt att det var slöseri med tid o bara vänta under tiden. För att slå ihjäl tiden så pratade vi ju givetvis mycket med varann och då o då använde jag tavlan längs fram o rita på... ja, jag var verkligen rastlös:)

När det till slut blev min tur så fick även jag frågan som alla dom andra fått - "vilket betyg jag tyckte att jag var värd?" Jag som har enormt svårt att beröma mig själv eller knappt ens tro på mig själv, har väldigt svårt att uttrycka en sådan sak! Men efter en del eftertanke så sa jag att mindre än "väl godkännt" tyckte jag nog inte att jag skulle ha... för jag har faktiskt försökt och göra vad jag kunnat under dessa 4 veckor!
Döm om min förvåning då hon säger att hon satt "mycket väl godkännt" på mig! Ja, vad ska man säga än o tacka o vara glad, väldans glad t.o.m.
Utbildningen har ju varit på 100p och är lika giltig som vilken högskoleutbildning som helst OM jag nån gång skulle få för mig att söka in på nåt. Så det är ju mycket vi har lärt oss under kort tid. Så jag får ju erkänna att jag faktiskt känner mig riktigt nöjd:)

På eftermiddagen blev vi bjudna på tårta till fikat - med citronfromage och riven choklad! Väldans frisk o god!
Jag kan i ärlighetens namn erkänna att jag kommer att sakna skolan... det har varit en himla trevlig tid! Nästa vecka är det tillbaka till "allvaret" igen och jobbets vardag... både på gott o ont.

På tal om skola så var mannen hemma med lille sonen denna dag med tanke på halsflussen och jag kunde avsluta sista dagen oxå utan bekymmer på den fronten.

Direkt på eftermiddagen så var det återigen dax för en hel del scrapping (förvånad eller?). Dels var det sista fredagen i månaden och dels var det "Scrap-Maraton" över hela helgen (fre-sön) och det innebär scrapping i butiken 3 dar i streck med diverse tävlingar o utmaningar.
Nu har jag 'bara' vigt en dag till detta, men det är jag mer än nöjd med.
Söndagen ska jag ju på ljusstöpning o då försvinner den dan' till det... men det tar vi då:) Lördagen vill jag ha hemma.

En kompis som skulle med kom o plockade upp mig och vi körde in ihop! Sen var det full rulle i princip från 16-23.00 inklusive mat o fika! Enda nackdelen var att buitken var smockfull med folk! Vi satt 6 runt vårt bord och det är nästan i det mesta laget - trångt värre. Trevligt folk däremot, så det var ju enbart trevligt:)
Lyckades vinna en utlottning med - ett paket med 12 papper (en för varje månad)! Glad blev jag! Har vunnit en enda gång förut o det var ett tag sen. Men det brukar alltid vara trevliga vinster.
Sen hade dom även en skissutmaning och det var väldigt många som antog den - även jag! Hade ändå inget på gång, så jag kunde ju lika gärna scrappa efter deras skiss:) Jag gillar egentligen inte att scrappa under tidspress, men det gick skapligt den här gången.
Så här blev mitt resultat...


Mannen hade senast samma dag beklagat sig över att jag aldrig scrappar på honom... så därav motivet denna gång:) Här besökte vi 'Bosarps Lekbacke' en dag i somras:)

Idag är det lördag och dagen har mest bestått av att tvätta, köra stora sonen till innebandyträningen, storhandla, laga mat och... 'poff' så var klockan kväll - igen! Vart tog denna dagen vägen?
Inatt ska vi ställa om klockan - bakåt! Får inte glömma det. Skönt med en timme extra i bingen, fast jag ska upp tidigt iaf. Strax innan sju... för jag ska på ljusstöpning imorgon kl.8.00! Min syster ska oxå med denna gången - trevligt trevligt:))

Men nu blir det lite tv... kanske den danska deckaren? Få se...

Ha de' - *S*

2 kommentarer:

Anonym sa...

Halsfluss låter inget vidre... Men jag hade ju gärna velat ha det själv faktiskt !!!

Jo det vill jag... för då har jag en stor anledning till att verkligen trycka i mig massor av glass.

Men jag får aldrig halsfluss...

Vilka fina LO du har gjort vännen och du verkar ha haft en lång och härlig dag.

Grattis till ditt fina betyg ! Du är värd det bästa - och det fick du också !!

Kram Kram

Anonym sa...

GRATTIS,GRATTIS till jättefina betyg! Men egentligen är jag inte förvånad för du ÄR professionell och toppen!!! Lev länge på den känslan nu! En härlig dag för dig!

Hoppas sonen bättrat på sig med halsflussen!

Jättefina LO du knåpat ihop! Du har talang-helt klart!

kramis från Marika

Några rader om mig...

Några rader om mig...

Jag är en quinna på 39 år som är boendes med min familj som består av man o 2 pojkar på 9 o 11½ år. I nästan 8 år fick vi vara lyckliga hundägare till en underbar leonbergertik vid namn Bonny, men hon gick dessvärre hastigt bort nu i september:(
Så nu har vi "bara" 2 marsvinspojkar vid namn "Kalle & Fnatte"!
Men - tilläggas bör att för ett par månader sedan utökades familjen med en styck katt vid namn "Kasper"! Precis vad vi behövde:)

Bor gör vi i ett gammalt gruvhus i en liten by ett par mil utanför Helsingborg.
När jag inte har fullt upp med min familj, mitt hem o mitt jobb på natten inom äldreomsorgen så är mina främsta fritidssysselsättningar att sova o äta... fniss:)

Skämt osido... för att må bra o ladda mina batterier så blir jag glad om jag får hålla på med scrapbooking, fotografera, datorn, läsa, skriva brev och träffa mina vänner... när tiden tillåter - om inte, så får man ta sig tid då o då!

Ni kommer att finna en hel del om min scrapbooking här och även mina grabbar - så vet ni det:)

Ha ett underbart liv!



Online
Idag
Denna vecka
Denna månad
Totalt
Powered By Blogger